مراحل برداشت پسته

مراحل برداشت پسته

برداشت به موقع محصول در کاهش پسته های زود خندان و جلوگیری از ایجاد و افزایش در محصول بسیار مهم است بنابر این انتخاب زمان برداشت  در محصول بسیار 

مهم است بنابر این انتخاب زمان برداشت  محصول بسیار مهم میباشد.انتخاب زمان برداشت مناسب با توجه به نوع پیوند درخت و شرایط اقلیمی دارای اهمیت میباشد.چنانچه باغ از ارقام مختلف پسته پیوند خورده باشد با تناسب یه زمان برداشت هر نوع قم زمان برداشت جداگانه را انتخاب کنید.

توجه: زمانی که ۷۰ تا ۸۰ درصد پوست رویی پسته به راحتی جدا شود بهترین زمان برداشت میباشد

………………..

نکات مهم در برداشت پسته

۱-بهتر است عملیات برداشت در ساعات اولیه صبح انجام شود تا دمای توده محصول برداشت شده افزایش نیابد.

۲-از آسیب دیدن پوست سبز پسته جلوگیری شود

۳-لوازم برداشت باید پاکیزه و قابل شستشو باشد

۴-ظروف و تجهیزات برداشت باید در محلی که خطر آلودگی به قارچ ها و مواد شیمیایی دارد نگهداری نشود

۵-مستند سازی و ثبت سوابق برداشت بسیار مهم میباشد.

……………………………..

برداشت مکانیزه پسته:

برداشت مکانیزه پسته به وسیله تکان دهنده های شاخه بوسیله خود شخص حمل میشود و از یک بازوی بلند که در انتهای آن گیره نعلی مانندی نصب شده است تشکیل شده است که شاخه درخت داخل آن قرار میگیرد و با ایجاد لرزش محصول به صورت دانه دانه از درخت چیده میشود.در خصوص تکان دهنده های تنه نیز به همین صورت است با این تفاوت که با ماشین حمل میشود و داخل ماشین میریزد.

نکته: در خصوص استفاده از روش مکانیزه برای ارقام مختلف پسته در باغ باید به صورت جداگانه انجام گیرد.

……………………

ورود پسته تازه به پایانه یا ترمینال فرآوری

محصول چیده شده و حمل شده به پایانه باید بلافاصله در سایه و دور از نور مستقیم آفتاب تخلیه گردد و فرآوری باید بلافاصله از تخلیه شروع شود تاخیر در زمان انجام فرآوری پسته باعث افزایش آلودگی آفلاتوکسین میشود

…………………………

پوست گیری پسته برداشت شده

در این مرحله با رعایت پیش نیاز های بهداشتی و انجام سریع عملیات پوست گیری هیچ گونه خطری از نظر آلودگی به آفلاتوکسین وجود ندارد

۱-پیش نیاز های بهداشتی عبارت اند از:قسمت هایی از پوست گیر که در تماس با پوست گیر است از جنس استیل ضد زنگ باشد و قابل شستشو و ضدعفونی باشد

۲-پوست گیر باید روزانه به طور مرتب شسته شود.

………………………………………..

شستشوی پسته(جداسازی پسته  روآبی)

در این مرحله دانه های پسته در آب غوطه ور شده و جداسازی براساس وزن پسته انجام میگیرد. در این مرحله آب با فشار بر روی پسته پاشیده میشود و شستشو انجام میگیرد.

در این مرحله با توجه به اینکه در محصول پوست گیری شده پسته پوک و نارس و آفت زده نیز وجود دارد که احتمال آلودگی آنها به آفلاتوکسین زیاد میباشد باید آنها جدا شود.

هرچه در این مرحله این پسته های پوک و نارس جدا شود احتمال آلودگی به آفلاتوکسین کمتر میشود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *